Sign In

Одржан састанак са удружењима жена у вези провођења Акциони план за унапређење положаја жена на селу у Републици Српској

Објављено:

​​Гендер центар Републике Српске је 14.10.2019. године одржао радни састанак са представницама удружења жена са села из Републике Српске. На састанку су присуствовале представнице 10 удружења, а тема састанка је била имплементација програма, мјера и активности из Акционог плана за унапређење положаја жена на селу у Републици Српској за период 2019-2020. година. Са представницама удружења се разговарало о различитим изазовима и могућностима на локалном нивоу за унапређење положаја жена на селу као и о наредним активностима које ће проводити у сарадњи са Гендер центром Републике Српске.

Састанак је финансијски подржан из средстава ФИГАП II програма.

Програм за имплементацију Гендер акционог плана БиХ (ФИГАП II програм 2018-2020), резултат је сарадње Агенције за равноправност сполова БиХ - Министарства за људска права и избјеглице БИХ, Гендер Центра Федерације БиХ и Гендер центра Републике Српске, а његов је циљ да осигура одрживу проведбу Гендер акционог плана Босне и Херцеговине. Програм подржава Kраљевина Шведске, коју представља Амбасада Kраљевине Шведске у Босни и Херцеговини, путем развојне агенције СИДА."

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.