Sign In

Учешће Гендер центра Републике Српске на Трећем састанку Одбора за стабилизацију и придруживање између ЕУ и БиХ

Објављено:

​​​

Директорица Гендер Центра - Центра за једнакост и равноправност полова Републике Српске Мирјана Лукач, учествовала је на Трећем састанку Одбора за стабилизацију и придруживање између ЕУ и БиХ одржаног 27. марта 2018. године у Бриселу. На састанку испред Републике Српске су учествовали и представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, као републичког координатора процеса европских интеграција, и представници Министарства финансија, Министарства правде, Министарства унутрашњих послова, Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства трговине и туризма, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Републичког завода за статистику, Гендер центра - Центра за једнакост полова Републике Српске, Агенције за осигурање Републике Српске и Агенције за информационо друштво Републике Српске.

Ово је трећи по реду састанак овог заједничког тијела између ЕУ и БиХ, формираног за праћење реализације обавеза дефинисаних Споразумом о стабилизацији и придруживању између Европских заједница и њихових држава чланица, с једне стране, и БиХ с друге стране (ССП), а  који се одржава након завршетка другог циклуса састанака седам секторских пододбора и једне посебне радне групе између ЕУ и БиХ, одржаних током 2017. године и  почетком 2018. године.

На трећем састанку Одбора, представници Европске уније и представници свих нивоа власти у БиХ разматрају досадашњи напредак БиХ у испуњавању политичких и економских критеријума процеса придруживања ЕУ, финансијске помоћи ЕУ, те конкретну имплементацију ССП-а у областима: правде, слободе, сигурности, трговине, индустрије, царине и опорезивања, унутрашњег тржишта и конкуренције, иновација, социјалне политике, јавног здравства и социјалне политике, рада и запошљавања, транспорта, енергије, животне средине, пољопривреде и рибарства, те регионалног развоја, а посебно са становишта приоритета и препорука датих на претходним састанцима овог тијела и секторских пододбора, те спроведених стручних мисија ЕУ у БиХ.

 

Вијест преузета са: http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/meoi/media/Vijesti/Pages/Predstavnici-Ministarstva-za-ekonomske-odnose-i-regionalnu-saradnju-u-Briselu-u%C4%8Destvuju-na-Tre%C4%87em-sastanku-Odbora-za-stabil.aspx
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.