Sign In

Одржана 67. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

​Влада Републике Српске усвојила је данас, на 67. редовној сједници, одржаној у Бањалуци, Приједлог упутства о праћењу, вредновању и оцјењивању ученика у основним и средњим школама приликом извођења наставе на даљину.

Министар просвјете и културе Наталија Тривић рекла је да ће школска година трајати до средине јуна.

"С обзиром на то да су ученици већ оцијењени на крају првог полугодишта, те да је већина њих остварила бар једну оцјену у другом полугодишту, Министарство просвјете и културе је у складу са уредбама о измјенама и допунама закона о основном и средњем васпитању и образовању предложило Влади ово упутство", рекла је министар Тривић.

Она је додала да ће ђаци бити оцијењени након извођења наставе на даљину, те да ће примарно бити вреднован њихов ангажман у комуникацији и интеактивности путем кратких писмених тестова, писања есеја или аудио и видео презентација.

"Веома је важно да наставници воде евиденцију о праћењу рада сваког ученика. Уколико ученици буду незадовољни вредновањем знања на овакав начин, моћи ће да полажу разредни испит пред комисијом", истакла је министар просвјете и културе.

Према њеним ријечима, у овој ситуацији је примарно здравље ученика.

"Ученици и наставници су поздравили увођење нових технологија које су омогућиле извођење онлајн наставе. Комбинацијом традиционалног извођења наставе и употребе дигиталних технологија ћемо се руководити почетком нове школске године", навела је министар просвјете и културе Наталија Тривић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.