Sign In

Одржана 7. сједница Управног одбора Компензационог фонда Републике Српске

Објављено:

​Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је данас, на 7. сједници, у Бањалуци, Информацију о потреби ЈЗУ Универзитетска болница Фоча за обезбјеђење COVID-19 одјељења са пратећим дијагностичким службама.


Одобравају се новчана средства у износу од 572.045,00 КМ са ПДВ-ом за реконструкцију и припрему простора COVID-19 одјељења са пратећим дијагностичким службама у ЈЗУ Универзитетска болница Фоча.


Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се данас и са Информацијом о пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера у периоду од 01.07. до 31.07.2020. године из средстава Компензационог фонда Републике Српске.


Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске је закључио да је Министарство трговине и туризма доставило Списак пословних субјеката који испуњавају услове за рефундацију средстава о основу искориштених туристичких ваучера у периоду 01.07.2020 -31.07.2020. године у складу са Уредбом о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима.


Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 210.972,02 KM у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона (SARS-CoV-2) по основу искориштених туристичких ваучера у периоду 01.07. до 31.07.2020. године за 35 пословнa субјеката.


Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети ресорно министарство.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.