Sign In

Одржана 92. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

​Влада Републике Српске прихватила је данас, на 92. сједници, у Бањалуци, Информацију о нацрту споразума о међусобним правима и обавезама ради реализације оквирног уговора за набавку лијека Veklury (remdesivir) за третман пацијената обољелих од COVID-19.

Влада Републике Српске дала је сагласност на нацрт Споразума о међусобним правима и обавезама ради реализације оквирног уговора за набавку лијека Veklury (remdesivir) за третман пацијената обољелих од COVID-19, те задужила министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске да потпише Споразум.

Значајну одредбу Споразума чини начин расподјеле набављених количина лијека, јер је предвиђено да се количине лијека које добије БиХ дијеле примјеном ECDC кључа (тзв. ECDC кључ - кључ Европског центра за контролу болести), у случају да је добијена количина мања од исказаних потреба.
Влада Републике Српске задужила је Министарство здравља и социјалне заштите и Министарство финансија обезбиједе средства у процијењеном износу од 1.500.000,00 КМ за трошкове до краја 2020. године за реализацију овог споразума.

Влада Републике Српске упознала се са Информацијом о изради програма интегрисања БиХ у ЕУ, те задужила предсједавајуће/замјенике предсједавајућих и чланове радних група за европске интеграције из Републике Српске да активно учествују у изради Програма интегрисања БиХ у ЕУ уважавајући уставне надлежности Републике Српске. 

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о одобравању средстава за финансирање пројекта ''Санација и реконструкција објекта јавне намјене Соколски дом у Бијељини'' из донаторских средстава Владе Републике Србије, у износу од 500.000,00 КМ.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о одобравању средстава за финансирање пројекта ''Асфалтирање путева у мјесним заједницама Усора, Станови, Трњани и Мајевац, на подручју града Добој'' из донаторских средстава Владе Републике Србије, у износу од 100.000,00 КМ.
Влада Републике Српске усвојила је Информацију о реализацији пројекта Мале олимпијске игре Републике Српске за школску 2019/2020. годину. 
Мале олимпијске игре Републике Српске су саставни дио васпитно-образовног процеса чија се реализација остварује кроз рад ваннаставних активности (секција), а коначна реализација, као приказ ученичких достигнућа из области физичке културе и спорта, кроз Програм Малих олимпијских игара Републике Српске. Систем школских такмичења даје значајан допринос развоју система позитивних ефеката у физичком васпитању. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.