Sign In

Одржана сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске

Објављено:

​​Потпредсједник Владе Републике Српске и министар правде Антон Касиповић предсједавао је сједницом Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске, која је одржана данас, у Бањој Луци.

У име Владе Републике Српске сједници је присуствовао и министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић.

Сједници су присуствовали и предсједница Савеза синдиката Ранка Мишић те предсједници гранских синдиката металске индустрије и рударства те просвјете и кутуре, Тане Пеулић и Драган Гњатић.

Овом приликом је разговарано о провођењу мјера утврђених Меморандумом о заједничким мјерама за период 2018-2020. година и Акционим планом за реализацију мјера Владе Републике Српске за 2018. годину.

Највише пажње током разговора посвећено је активностима у вези са измјенама закона у области рада и запошљавања те процесу закључивања Општег колективног уговора.

Договорено је да се, у наредном периоду, интензивира рад на свим питањима, посебно, када је у питању Општи колективни уговор, којим би требало да се пропише миниум остваривања права која су утврђена Законом о раду, а који ће постати основ за закључивање гранских и појединачиних колективних уговора.

​Подсјећања ради Меморандумом о заједничким мјерама за период 2018-2020. година, закључен је  18. децембра 2017. године између Владе Републике Српске и Савеза синдиката, са циљем наставка политика које су договорене кроз Реформску агенду те ангажманом са међународним финансијским институцијама.

Мјере дефинисане овим Меморандумом представљају основу рада свих ресора и институција Републике Српске на које се односе.                                                                                                                     Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.