Sign In

Одржана 50. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

Влада Републике Српске данас је, на 50. редовној сједници, утврдила Нацрт закона о остваривању права на старосну пензију одређених категорија осигураника и Нацрта закона о ветеринарству у Републици Српској.

Влада је донијела Одлуку о одобрењу средстава за социјално збрињавање 2518 радника из 156 предузећа, у којима су радници процесом стечаја предузећа остали без запослења, или су испунили услов за одлазак у старосну пензију, у укупном износу од 2.548.469,24 КМ.

Такође, Влада је донијела и Одлуку о одобрењу средстава за социјално збрињавање 492 радника из 84 предузећа, у којима су радници процесом стечаја предузећа остали без запослења, или су испунили услов за одлазак у старосну пензију, у укупном износу од 1.038.468,50 КМ.

Влада Републике Српске је одобрила 530.000,00 КМ, Заводу за запошљавање Републике Српске, у циљу обезбјеђења додатних средстава неопходних за остваривање права на основу Закона о запошљавању, за раднике који су досада збринути у складу са Основама програма социјалног збрињавања радника који ће процесом приватизације, стечаја и ликвидације, остати без запослења.

Влада је донијела Одлуку о додјели 330.559,00 КМ општини Братунац и Одлуку о додјели 43.825,00 КМ општини Оштра Лука.

Влада је усвојила Информацију о банкарском сектору Републике Српске, за период 01.01 – 30.06.2007. године и Извјештај о раду и извод из рачуна Агенције за банкарство Републике Српске, за период 01.01 – 30.06.2007. године.

Влада је усвојила Консолидовани извјештај о пословању МХ «Електопривреда Републике Српске» а.д. Требиње, за период јануар – јуни 2007. године, као и Извјештај о раду и пословању МХ «Електопривреда Републике Српске» – Матично предузеће а.д. Требиње, за период јануар – јуни 2007. године.

Такође, Влада је усвојила и Интегрални акциони план за смањење расхода МХ «Електопривреда Републике Српске» а.д. Требиње, за 2007. годину и Информацију о активностима на изради Програма заштите социјално угрожених категорија – потрошача електричне енергије.

Влада је дала сагласност на Финансијски план АД «Инвестиционо-развојне банке Републике Српске», Бања Лука, за 2007. годину и усвајила План приватизације државног капитала, за период октобар – децембар 2007. годину.

Влада Републике Српске данас је донијела Одлуку о додјели концесије за експлоатацију термоминералне воде на лежишту «Бања Шехер», Српске Топлице, предузерћу Бањско-рекреативни центар «Шехер» а.д. Бања Лука.

Такође, Влада је дала сагласност за оснивање Основне музичке школе Корнелије Станковић, Угљевик.

Влада је дала сагласност за реализацију Пројекта адаптација и санација «Дома за пензионере и стара лица Приједор» – Објекат стара болница.

Влада је дала сагласност на Нацрт протокола за пројекат промовисања тржишта рада (ЕЛМО) између Економско-социјалног савјета Републике Српске и УСАИД Пројекта за промовисање тржишта рада.

Влада је дала сагласност Министарству за избјеглице и расељељна лица да изгради «Социјалну кућу» предрачунске вриједности у износу од 48.000,00 КМ.

Такође, Влада је дала сагласност за реализацију пројеката из средстава распоређених по општинама, интервентних и средстава за одрживи повратак у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.