Sign In

Делегација Владе Републике Српске на отварању новоизграђеног моста „Србија“ у Челинцу

Објављено:

​Делегација Владе Републике Српске у којој су потпредсједник Владе и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић и министар енергетике и рударства Петар Ђокић, присуствовали су вечерас, у Челинцу,свечаном пуштању у саобраћај новоизграђеног моста „Србија".

Свечаним пресјецањем врпце мост су отворили предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић и начелник општине Челинац Момчило Зељковић.

Предсједница Цвијановић истакла је да је нови мост "Србија" изузетно значајан објекат који је био пријека потреба за Челинац, истичући да је он заједнички успјех Републике Српске и Србије.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић рекао је да Србија жели да гради школе, вртиће, мостове, да улаже у ауто-пут који ће да повеже Републику Српску и Србију, те да ће то наставити да чини и у будућности.

Министар Ђорђевић је навео да је веза између Србије и Републике Српске нераскидива, те да Влада Србије води рачуна о Републици Српској.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић поздравио је присутне госте и захвалио свима који су дали допринос за изградњу моста, јер је то заједнички успјех Републике Српске, Србије и ове локалне заједнице.

"Овај објекат има посебну архитектонску изведбу и спријечио је да наш град буде поплављен, што је тестирано прије два мјесеца. Свједоци смо да у Челинцу неће бити поплава, чему смо тежили 20 година", рекао је начелник Зељковић.

Свећном пуштању у саобраћај моста „Србија“ присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, конзул Србије Владимир Николић, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић и друге угледне личности, те бројни грађани.

Вриједност инвестиције је 1,7 милиона КМ, од чега је Влада Србије обезбиједила 250.000 евра, а остатак средстава Влада Републике Српске и општина Челинац.

Мост је дуг 48 метара, широк 16 метара, има три коловозне траке и двије траке за пјешаке. Пропусна моћ је 850 метара кубних у секунди, што је два и по пута више у односу на стари мост који је оштећен у претходним поплавама.

Новоизграђени мост „Србија“ у Челинцу свечано је отворен вечерас, поводом Дана и крсне славе општине - Светог архангела Гаврила.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.