Sign In

Делегација Владе Републике Српске присуствовала обиљежавању Дана побједе над фашизмом

Објављено:

Делегација Владе Републике Српске, предвођена предсједницом Владе  Жељком Цвијановић, присуствовала је данас, у Бањој Луци, обиљежавању Дана побједе над фашизмом.

Предсједница Цвијановић истакла је да сви с поносом морамо да обиљежавамо Дан побједе над фашизмом, јер је то свијетли дио наше историје.

,,Морамо сви да будемо поносни управо на тај период и велики допринос који смо као народ дали великој побједи над великим злом, које је пријетило цијелом човјечанству", изјавила је предсједница Цвијановић.

Она је нагласила да "сви грађани Републике Српске с поносом дочекују овај дан знајући колики је био допринос нашег грађанства и колико смо били активни у том периоду у стварању једне другачије, демократске, отворене, свијетле, уједињене Европе".

,,Та Европа је током претходних деценија много тога добила, али понешто и изгубила. Задатак свих нас, без обзира у којем дијелу Европе и свијета живимо, јесте да обиљежевамо овај дан и да се увијек присјетимо колико је важно да смо учествовали у слому једног тако великог зла", поручила је предсједница Цвијановић.

У оквиру обиљежавања Дана побједе над фашизмом, делегација Владе Републике Српске, коју су, поред предсједнце Цвијановић, чинили министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, учествовала је у ,,Маршу бесмртног пука" од Трга Крајине до Трга палих бораца, те положила вијенце на Споменик жртвама фашизма.

Вијенце су на споменик погинулим борцима НОР-а положили и предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, генерални конзул Србије у Републици Српској Владимир Николић, те делегације Вијећа народа, СУБНОР-а, Амбасаде Русије, републичког Удружења логораша из Другог свјетског рата, града Бањалука, Борачке организације Републике Српске, Удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, Оружаних снага БиХ и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, те друге бројне делегације и појединци.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.