Sign In

Одржана 176. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић обавијестила је данас чланове Владе да је, по прибављеном мишљењу предсједника Републике Српске и предсједника Народне скупштине Републике Српске, извршила промјене у саставу Владе Републике Српске, тако што је умјесто Јасмина Комића, именовала Алена Шеранића за министра науке и технологије у Влади Републике Српске. О извршењу промјене у саставу Владе Републике Српске, предсједница Цвијановић обавијестиће Народну скупштину Републике Српске.

Влада Републике Српске, на данашњој 176. сједници, донијела је Рјешење о постављењу Јасмина Комића за вршиоца дужности Републичког завода за статистику, на период до 90 дана.

Влада Републике Српске прихватила је Информацијu о пројекту „Пројектовање, изградња и опремање нове  ЈЗУ болница „Свети Апостол Лука" Добој" по принципу „кључ у руке".

Влада Републике Српске је сагласна да Министарство здравља и социјалне заштите у сарадњи са ЈЗУ болница „Свети Апостол Лука" Добој, покрене и проведе међународну процедуру јавне набавке главног извођача пројекта „Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ болница „Свети Апостол Лука" Добој" по принципу „кључ у руке", бруто површине објекта око 25.000 м2.

Влада је сагласна да се финансијска средства у износу од око 80.000.000,00 КМ са ПДВ-ом за реализацију пројекта обезбиједе из Буџета Републике Српске у оквиру буџетске ставке Министарства здравља и социјалне заштите, а  реализују се кроз најмање 120 једнаких рата почевши од завршетка пројекта и пуштања нове болнице у рад.

Влада Републике Српске се упознала са „Информацијом о активностима Министарства безбједности на изради Информације о провођењу Плана хитних мјера и реализације активности наведених у Информацији о процјенама и могућностима БиХ по питању избјегличке кризе у регији и Европској унији и погледу ситуације у вези мигрантске кризе на Западнобалканској рути ".

Влада Републике Српске изражава забринутост због повећаног броја незаконитог уласка миграната у Босну и Херцеговину и сматра да се овој проблематици не приступа са потребном пажњом која може резултирати озбиљним посљедицама по грађане Босне и Херцеговине.

Влада Републике Српске сматра неприхватљивим да институције БиХ предлажу кориштење објеката бивших касарни „Залужани" у Бањој Луци и „Неретва" у Калиновику, а које су постале власништво Владе Републике Српске и Општине Калиновик, у било какве намјене без сагласности Владе Републике Српске.

Влада Републике Српске тражи од посланика Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине из Републике Српске да без брисања из Информације неперспективне војне имовине бивших касарни „Залужани" Бања Лука и „Неретва" Калиновик, исту не усваја.

Задужује се Министарство за економске односе и регионалну сарадњу да овај закључак хитно достави Генералном секретаријату Савјета министара и посланицима Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске.

Влада Републике Српске се упознала са Информацијом о пројекту НАТО програма Наука за мир и безбједност и Одјељења за домовинску безбједност САД-а под називом: „Унапређење одговора на природне или друге несреће у земљама Западног Балкана – Напредна регионална координација у несрећама-NICS" – Даљње учешће у пројекту.

Влада Републике Српске је сагласна са учешћем Републичке управе цивилне заштите у реализацији пројекта „Унапређење одговора на природне или друге несреће у земљама Западног Балкана – Напредна регионална координација у несрећама-NICS".

Представници Републичке управе цивилне заштите су обавезни понашати се у складу са Кодексом понашања државних службеника Републике Српске и Уставом Републике Српске.

Републичка управа цивилне заштите је обавезна информисати Владу Републике Српске о имплементацији пројекта „Унапређење одговора на природне или друге несреће у земљама Западног Балкана – Напредна регионална координација у несрећама-NICS".

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о реализацији активности у 2017. години, предвиђених Акционим планом за спровођење Стратегије и политике развоја  индустрије Републике Српске за период 2016-2020. годинa, те Одлуку о утврђивању општег интереса за изградњу западне заобилазнице у Требињу.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.