Sign In

Одржана 58. радно-консултативна сједница

Објављено:

​​​​​Влада Републике Српске усвојила је данас, на 58. радно-консултативној сједници, у Бањалуци, Информацију о пожарима на подручју регије Требиње.

Влада Републике Српске континуирано прати стање на подручијима захваћеним пожарима и у сталном је контакту са представницима локалних заједница, ватрогасних служби, Центром јавне безбједности Требиње, Републичком управом Цивилне заштите, Центром за газдовање кршом и Хеликоптерским сервисом Републике Српске.

Влада је задужила Републичку управу Цивилне заштите, Ватрогасни савез Републике Српске и Центар за газдовање кршом да до средине септембра сачине детаљну анализу посљедица пожара и доставе је Влади на разматрање.

Влада Републике Српске данас је прихватила и Информацију о потписивању Протокола о сарадњи између Владе Републике Српске и Владе АП Војводина.

Као области и питања посебно значајна за реализацију међусобне сарадње, Протоколом су истакнути: привреда и предузетничка дјелатност, сарадња развојних агенција у циљу привлачења средстава из фондова Европске уније, наука, култура, технолошки развој, образовање и сарадња између универзитета, интензивирање трговинске размјене, заједнички наступи на сајмовима, здравствени сектор и превентивна заштита здравља становништва, размјена информација о процедурама, пореским олакшицама, законским рјешењима о начину функционисања трговине и о тржишним извозним потенцијалима, итд.

Планирано је да Протокол о сарадњи између Владе Републике Српске и Владе АП Војводина буде потписан крајем септембра.

Влада Републике Српске разматрала је и усвојила Информацију о повећању плата у АД „Жељезнице Републике Српске" Добој.

С обзиром да је АД „Жељезнице Републике Српске" Добој у процесу реструктурисања, Влада Републике Српске не подржава повећање плата у „Жељезницама Републике Српске" и сматра да плате треба да остану на досадашњем нивоу.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.