Sign In

Делегација Владе Републике Српске, предвођена предсједником Вишковићем, положила вијенце погинулим борцима поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике

Објављено:

​​Делегација Владе Републике Српске, предвођена предсједником Радованом Вишковићем, положила је данас, у Бањалуци, вијенце на споменик погинулим борцима Војске Републике Српске на гробљу "Свети Пантелија", поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је уочи Дана Републике - 9. јануара обавеза одужити се онима који су дали најсветије за слободну Српску.

„Обавеза свих који обављају било коју значајну функцију јесте да сачувамо Републику Српску и њене институције, те градимо бољу Републику пожељну за живот", рекао је предсједник Вишковић.

Премијер Вишковић је нагласио да послије 9. јануара сви треба да се окрену раду и креирању политика које ће побољшати живот у Републици Српској и од ње направити европску дестинацију.

„Као предсједник Владе учинићу све да, уз помоћ предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, такве резултате и остваримо", поручио је премијер Вишковић.

Вијенце су положили предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Вијенце су положили и представници борачких удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, као и Трећег пјешадијског Република Српска пука, те представници Савеза општина и градова Српске, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић.

У оквиру обиљежавања 9. јануара – Дана Републике, делегација Владе Републике Српске положила је вијенце на споменик погинулим борцима НОР-а и на Спомен-костурницу на бањалучком Градском гробљу.

Вијенци су положени на гробницу 12 бањалучких беба.

Делагицију Владе Републике Српске, поред премијера Вишковића, чинилу су министар унутрашњих послова Драган Лукач, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, министар правде Антон Касиповић и министар за просторно уређење, грађевинараство и екологију Сребренка Голић.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.