Sign In

Саопштење за јавност - реаговање

Објављено:

​Ради тачног и истинитог информисања, а у вези с изјавама народног посланика Игора Црнатка о доступности информација о спроведеним јавним набавкама медицинске и заштитне опреме у условима ванредног стања, за функционисање здравственог система и заштиту здравља становништва, обавјештавамо јавност да су све инфомације у вези са спроведеним јавним набавкама објављене јавно и да су на тај начин доступне свим грађанима.

Влада Републике Српске на челу са премијером Радованом Вишковићем и Републички штаб за ванредне ситуације, континуирано су улагали напор и обезбиједили су сва потребна финансијска средства за набавку неопходне медицинске и заштитне опреме, док су надлежне иституције - Фонд здравственог осигурања Републике Српске и ЈЗУ Институт за јавно здравство, спроводиле поступак јавне набавке у складу са законским процедурама.

Све детаљане информације о свим спроведеним јавним набавкама по овом питању, јавно су објављене на интернет страницама Фонда здравственог осигурања Републике Српске, ЈЗУ Института за јавно здравство, као и на Порталу за јавне набавке (е-Nabavke).

Такође, сви закључци које је Републички штаб за ванредне ситуације доносио по питању набавке медицинске и заштитне опреме јавно су доступни на Порталу Владе Републике Српске.

Истичемо да је свим заинтересованим грађанима, као и народним посланицима, на интернет страницама наведених институција, омогућен увид у све информације које се односе на јавне набавке медицинске и заштитне опреме.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.