Sign In

Одржана телефонска сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас телефонску сједницу на којој је донио Закључак о финансирању трошкова комерцијалних тестова на вирус корона „SARS-CoV-2“ за брачне и супружнике у ванбрачним заједницама држављане Републике Српске који одлазе у иностранство ради лијечења неплодности поступцима биомедицински потпомогнуте оплодње.


1. Задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши тестирање на вирус корона „SARS-CoV-2“ брачних, и супружника у ванбрачним заједницама држављане Републике Српске који одлазе у иностранство ради лијечења неплодности поступцима биомедицински потпомогнуте оплодње.

2. Трошкове услуге тестирања на вирус корона „SARS-CoV-2“ ће сносити Влада Републике Српске.

3. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о набавци личне заштитне опреме за шестомјесечни период.

1. Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са Информацијом о потреби набавке личне заштитне опреме за шестомјесечни период и исту прихвата.

2. Задужује се Фонд здравственог осигурања Републике Српске да у корист јавних здравствених установа Републике Српске спроводе поступке јавних набавки роба у количинама, како слиједи:

- Трослојне једнократне заштитне маске – 10.000.000 комада;
- Заштитне маске FFP2 – 300.000 комада;
- Заштитне маске FFP3 – 200.000 комада;
- Заштитне рукавице (латекс/винил) – 5.000.000 пари;
- Заштитне рукавице (нитрилне) – 1.000.000 пари;
- Медицински топломјер (безконтактни) – 1.000 комада;
- Заштитна одијела вишекратна – 20.000 комада;
- Заштитне капе – 2.000.000 комада;
- Заштитне каљаче – 2.000.000 пари и
- Заштитни огртач једнократни – 360.000 комада.

3. Овлашћује се Фонд здравственог осигурања Републике Српске да, по потреби, ангажује стручног консултанта за израду техничких спецификација за робе које Фонд здравственог осигурања Републике Српске набавља, односно за техничку оцјену примљених понуда у поступцима јавних набавки.

4. Овлашћује се Фонд здравственог осигурања Републике Српске да, по потреби, уговори додатне капацитете за складиштење набављене робе.

5. Финансијска средства потребна за спровођење набавки из тачке 2. и 3. овог закључка обезбиједиће се из Компензационог фонда Републике Српске.

6. Задужује се Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске да планира расподјелу робе из тачке 2. овог закључка и доставља налог за расподјелу Фонду здравственог осигурања Републике Српске на даље поступање.

7. Јавним здравственим установама и институцијама није дозвољена набавка исте врсте робе за коју је, тачком 2, задужен Фонд здравственог осигурања Републике Српске.

8. Задужује се Фонд здравственог осигурања да припрема и доставља неопходну документацију на основу које се врши евидентирање у пословним књигама Фонда здравственог осигурања Републике Српске и примаоца робе.

9. Јавне здравствене установе се обавезују да преузимају робу из тачке 2. из централног складишта, у складу са налогом за расподјелу из тачке 6. 

10. Задужују се јавне здравствене установе да Фонду здравственог осигурања Републике Српске, у писаној форми, достављају мјесечни извјештај о потрошњи и стању залиха у циљу благовремене припреме расподјеле залиха, односно набавке робе ради одржавања стања залиха изнад оптималног минимума.

11. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

НАПОМЕНА: Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.