Sign In

Одржана 57. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас у Бањалуци 57. сједницу. На данашњој сједници, Штаб је донио Закључак о расподјели медицинске опреме - пацијент монитора јавним здравственим установама - болницама и УКЦ РС у Републици Српској.

Штаб је прихватио донацију медицинске опреме - пацијент монитора потребне за лијечење пацијената обољелих од инфекције изазване вирусом корона („SARS-CoV-2“) коју донира УНДП за БиХ. Расподјела дониране медицинске опреме извршиће се у складу са утврђеним распоредним налогом.

Републички штаб данас је донио и Закључак о донацији директних антигенских тестова за доказивање „SARS-CoV-2“ јавним болничким установама.

Штаб је одобрио донацију директних антигенских тестова с циљем превенције, сузбијања и отклањања пандемије вируса „SARS-CoV-2“ и болести COVID-19.

Расподјела донације директних антигенских тестова извршиће се у складу са утврђеним распоредним налогом.

Штаб је донио Закључак о донацији личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију у јавним здравственим установама.

Штаб је одобрио донацију личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију у јавним здравственим установама у циљу заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса SARS-CoV-2.  

Расподјела донације личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију извршиће се у складу са утврђеним распоредним налогом.

НАПОМЕНА: Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.