Sign In

Одржан други састанак Заједнице практичара у области стратешког планирања

Објављено:

Генерални секретаријат Владе Републике Српске организовао је други састанак новоформиране Заједнице практичара у области стратешког планирања у Републици Српској, који је одржан 3. и 4. септембра на Јахорини.

Током дводневне радионице, која је реализована уз подршку Њемачкoг друштва за међународну сарадњу (ГИЗ), разговарано је о развоју стратешког планирања у републичкој управи, а који за крајњи циљ има бољи и ефикаснији систем јавне управе у Републици Српској.

На радионици су размијењена искуства практичара из Републике Српске са практичарима из Федерације БиХ и Савјета министара БиХ.

У име Генералног секретаријата Владе Републике Српске учесницима се обратила Сања Војновић, начелник Одјељења за стратешко планирање, која је истакла значај заједница практичара с циљем унапређења области стратешког планирања и управљања развојем у Српској.

Представница ГИЗ-а БиХ, Јасмина Попин похвалила је рад и сарадњу свих учесника радионице,  те указала на потребу за одржавањем оваквих састанака у оквиру процеса рефоме јавне управе у БиХ.

Обука државних службеника у области стратешког планирања која ће допринијети  развојно и кориснички орјентисаној републичкој управи, спроводи се кроз Пројекат јачања јавних институција (СПИ) који у име влада Њемачке и Велике Британије имплементира Њемачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ).Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.