Sign In

Министар Наталија Тривић и министар Ален Шеранић присуствовали Културно-умјетничком програму 54. „Кочићевог збора“

Објављено:

​​Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић присуствовали су данас, у Стричићима, Културно-умјетничком програму 54. „Кочићевог збора".

Централна манифестација 54. "Кочићевог збора" почела је служењем парастоса Петру Кочићу у Цркви Успенија Пресвете Богородице на Клисини и полагањем вијенаца на споменик за 44 погинула борца Војске Републике Српске у протеклом рату.

У име Владе Републике Српске вијенце су положили министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Вијенце су положили и изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић, делегације Народне скупштине, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и делегације Мјесне борачке организације Стричићи и Павићи.

На споменик погинулим српским борцима вијенце су положиле делегације Покрајинске владе Војводине, Борачке организације Републике Српске, Борачке организације града Бањалука, организације проистекле из протеклог одрамбено-отаџбинског рата и мјесне заједнице Стричићи и Павићи.

Традиционална манифестација Кочићев збор, у оквиру којег су организовани бројни садржаји и представљена туристичка понуда, почела је 19. августа, а завршава се данас.

На свечаној академији, одржаној синоћ у Банском двору у Бањалуци, уручена је награда овогодишњем добитнику Кочиећеве награде лингвисти Милораду Телебаку за цјелокупно лингвистичко и књижевно ђело.

Лана Бајрић, ученица петог разреда Основне школе "Доситеј Обрадовић" из Бањалуке, добитница је награде "Змијањче" која ће јој бити додијељена данас у оквиру Кочићевог збора.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.