Sign In

Унаприједити област стратешког планирања путем Заједнице практичара

Објављено:

​Генерални секретар Владе Републике Српске, проф. др Синиша Каран присуствовао је данас, у Бањалуци, првом састанку Заједнице практичара у области стратешког планирања у Републици Српској.

Обраћајући се присутнима, генерални секретар Владе је истакао значај стратешког планирања у процесу реформе јавне управе, те нагласио да је ову област потребно и даље развијати.

„У том погледу, Заједница практичара ће засигурно пружити огроман допринос јер ће ово бити тим који ће развијати стратешко планирање како на републичком тако и на локалном нивоу, а све с циљем побољшања рада републичких и локалних органа управе“, рекао је генерални секретар, проф. др Синиша Каран.

Заједницу практичара у области стратешког планирања у Републици Српској чине представници свих министарстава и Генералног секретаријата Владе.

Организација и рад Зајаеднице практичара је подржан од стране Њемачког друштва за међународни развој (ГИЗ) путем пројекта Програм јачања јавних институција.

На првом састанку Заједнице практичара, о важности унапређења стратешког планирања говорили су и Немања Ковачевић, помоћник министра за међународну сарадњу, Никола Кнежевић, помоћник министра управе и локалне самоуправе и Сања Војновић, начелник Одјељења за стратешко планирање у Генералном секретаријату, уз консултантску подршку доц. др Невенка Врањеша.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.