Sign In

Туристички ваучери

Објављено:

ГРАЂАНИ

Ко остварује право на туристички ваучер?

Корисник ваучера је сваки пунољетни грађанин Републике Српске, као и грађанин са пребивалиштем у Брчко Дистрикту који посједује држављанство Републике Српске, без обзира на висину личних примања.

Гдје се може искористити туристички ваучер?

Ваучер се може искористити у угоститељским објектима за смјештај који су пријављени за учешће у пројекту, искључиво ван мјеста пребивалишта корисника ваучера. 

Списак угоститељских објеката и туристичких агенција који учествују у пројекту доступан је у прилогу странице.

Која је вриједност ваучера и шта се плаћа с њим?

Вриједност туристичког ваучера износи 100,00 КМ и може се користити једном у периоду од 01. јула до 30. октобра 2022. године за плаћање услуге смјештаја (ноћење са доручком), без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја.

Један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом. Ваучер се може искористити за плаћање трошкова у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај у корист три корисника ваучера ако се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.

Коме се грађани обраћају за ваучер?

У циљу прибављања ваучера, грађани се обраћају директно угоститељу или туристичкој агенцији који учествују у пројекту, а који даље путем јединствене електронске апликације Министарству трговине и туризма подносе пријаву за ваучер.

До када траје пројекат?

Предвиђени период реализације пројекта је од 01. јула до 30. октобра 2022. године.

Да ли је ваучер преносив?

Не, ваучер може користити само лице на чије име ваучер гласи и са истим се може плаћати само услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком.


УГОСТИТЕЉИ И ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ 

Ко има право учешћа у пројекту?

Право учешћа на јавном позиву имају сви угоститељи који су уредно измирили пореске обавезе и имају најмање четири запослена радника и туристичка агенција носилац лиценце Министарства која је уредно измирила пореске обавезе, а који су остварили финансијски губитак који подразумијева просјечан пад пословног прихода у периоду април-јун 2020. године у проценту од најмање 15% и више у односу на остварен пословни приход у периоду април-јун 2019. године. Од услова који се односи на пад прихода изузети су угоститељи и туристичке агенције који су након 01. 06. 2020. године отпочели обављање угоститељске дјелатности,  односно дјелатности туристичких агенција.

Како се пријављујем?

Угоститељ и туристичка агенција подносе Министарству захтјев за учешће на Јавном позиву путем јединствене електронске апликације, доступне на линку: https://evaucer.vladars.net/. 

Детаљније о начину подношења захтјева и документацији коју је потребно приложити можете прочитати у Уредби о начину и поступку додјеле туристичких ваучера и Јавном позиву угоститељима и туристичким агенцијама за учешће у поступку додјеле туристичких ваучера у Републици Српској у 2022. години, који су доступни у прилогу странице.

До када је отворен Јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за учешће у поступку додјеле туристичких ваучера у Републици Српској у 2022. години? 

 

Јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за учешће у поступку додјеле туристичких ваучера у Републици Српској у 2022. години отворен је за пријаве све до 15. октобра 2022. године,а  списак објеката и туристичких агенција који учествују у пројекту биће ажуриран на дневном нивоу током трајања пројекта.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.