Sign In

Шулић: Конгресни туризам развојна шанса Српске

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је данас да је конгресни туризам развојна шанса Српске.

Шулић је на промоцији Јахорина економског форума у Београду истакао да је овај скуп важан за развој туризма Српске, јер су током његовог трајања на Јахорини попуњени сви смјештајни капацитети.

Он је рекао да му је драго што су организатори Јахорина економског форума схватили значај туризма као привредне гране и што ће се на овом скупу наћи теме у вези са туризмом и бити донесени закључци о повећању туристичких садржаја и понуди Српске.

Са друге стране, каже Шулић, јако је важно да је Јахорина економски форум пионир у конгресном туризму у Српској.

- Свједоци смо да из године у годину имамо све више самита и форума из различитих области и то говори да се Српска полако, али сигурно брендира када је ријеч о конгресном туризму у региону. Сигуран сам да ћемо из године у годину освајати и друге регионе - рекао је Шулић.

Предсједник Економског форума Горан Рачић рекао је да се на овогодишњем Јахорина економском форуму, који ће бити одржан од 14. до 16. маја, очекује око 600 учесника, као и да ће бити ријечи о дугорочним перспективама развоја Балкана.

Рачић је навео да ће форум окупити најпознатије регионалне стручњаке који ће представити улогу природних богатстава региона која су у фокусу јавности и регионалних влада.

Осим тога, каже Рачић, биће ријечи и о питању зелене транзиције и обновљивих извора енергије, а актуелизоваће се и одређене теме из пољопривреде, јер је производња хране шанса за регион.

Туристичка понуда Републике Српске ове године је први пут на Међународном сајму туризма у Београду обједињена на једној локацији, односно 10 излагача из Српске ће на простору од 326 метара квадратних представити љепоте и понуду Републике свим посјетиоцима Београдског сајма.

Током сајма на штандовима туристичких организација Бањалуке, Требиња, Источног Сарајева /Јахорина/, Бијељине, Вишеграда и Брчко дистрикта, као и на штандовима Ски центра "Равна планина - Стан промет" Пале, Националног парка "Козара" и Бање "Мљечаница" биће представљена комплетна туристичка понда и потенцијали ових дестинација, заједно са туристичким агенцијама и другим пружаоцима услуга у туризму.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.