Sign In

ШУЛИЋ - МОМИРОВИЋ: Српска и Србија ће заједно развијати своје економије

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић разговарао је данас у Бањој Луци са министром унутрашње и спољне трговине Србије Томиславом Момировићем.

Шулић је рекао новинарима да нема ниједне ствари на свијету која може бити интерес Српске, а да није интерес Србије и обратно, истичући да је важна политика коју заступају предсједници Додик и Вучић.

Он је навео да је на састанку разговарано о важности робне размјене између Српске и Србије, те подсјетио да је Српска 2010. године имала покривеност увоза извозом са Србијом 45 одсто, а данас је то 78 одсто.

"То показује да су наша привреда и производи препознати у Србији, а треба истаћи и да робна размјена у новчаном смислу из године у годину расте. Прошле године смо имали више од милијарду КМ увоза из Србије, а око 885 милиона КМ извоза", рекао је Шулић.

Министар унутрашње и спољне трговине Србије Томислав Момировић изјавио је да ће Србија увијек стајати уз Српску и да ће заједно развијати своје економије.

"Изазови који су пред нашим народом нису мали и заједно ћемо успети да превазићемо све проблеме. Морамо се окренути решавању одређених економских питања које имају компаније са обе стране Дрине", рекао је Момировић новинарима након данашњег састанка.

Он је указао на потребу давања подршке великим инвестицијама у инфраструктурне пројекте, додајући да је на састанку разговарано и о ЦЕФТА споразуму, те иницијативи "Отворени Балкан" која је фундаментални интерес Србије јер јача економско повезивање на цијелом Балкану, што доноси добро свим народима југоисточне Европе.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.