Sign In

Министар Сузана Гашић у Бијељини: Заједнички проналазити начине за превазилажење посљедица епидемије

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић боравила је данас, 09.10.2020. године, са сарадницима у радној посјети Бијељини у склопу које се састала са градоначелником Мићом Мићићем.

Гашићева и Мићић разговарали су о тренутној ситуацији сектору трговине и туризма из угла пандемије вируса корона, закључивши да је пандемија у знатној мјери утицала на овај сектор, али да је Влада Републике Српске донијела низ мјера у циљу ублажавања тих посљедица.

Истакнуто је да је у Бијељини и Семберији у вријеме затворених граница најтеже било угоститељским објектима и великим компанијама, попут Етно села „Станишићи", компанија „Глобус" и „Интергај", те Бање Дворови, али је констатовано и да је у периоду затворених граница било мање обољелих и да је број заражених порастао са њиховим отварањем.

Министар Сузана Гашић истакла је да је битно нагласити чињеницу и важност колико је битна одговорност сваког грађанина, те да Влада Српске апелује да се грађани придржавају епидемиолошких мјера јер ће прије свега тиме може допринијети да што брже и што лакше прођемо ову пандемију, са што мањим посљедицама како за привреду тако и за сваког грађанина.

Након састанка, Гашићева и Мићић посјетили су бијељинско предузеће „Спектар дринк" које се бави прерадом воћа и поврћа и своје производе извози на тржиште ЕУ.

Министар Сузана Гашић истакла је током посјете да је ово предузеће примјер како треба да се ради, са увезаном производњом, одличним пословањем и кориштењем домаћих производа, чиме даје велики допринос развоју привреде у регији и оцијенила да „Спектар дринк" заслужује пуну подршку Владе Републике Српске и ресорног министарства, посебно из разлога што су одржали производњу и задржали раднике и у тешким мјесецима током пандемије вируса корона.

Директор предузећа Ђорђе Славињак рекао је да ова фирма има дугогодишњу успјешну сарадњу са Владом Републике Српске и ресорним министарством и њихову константну подршку, поготово када је ријеч о откупу пољопривредних производа.

Током посјете Семберији министар Сузана Гашић и градоначелник Мићо Мићић разговарали су и са челницима ЈУ Бања Дворови.

Гашићева је истакла да са овом установом постоји континуирана сарадња, те да ресорно министарство настоји да пружи помоћ у складу са својим могућностима.

Директор Бање Дворови Зекић навео је да су у Бањи Дворови угостили више од 400 грађана који су искористили туристичке ваучере, а као добар помак је истакао долазак све више гостију из сусједне Србије, као и повећање уговорених услуга преко Фонда здравственог осигурања Републике Српске са ранијих 200.000 KМ, на 310.000 KМ у овој и прошлој години.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.