Sign In

Министар Шулић отворио Трећу пословну конференцију "DDays"

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић отворио је данас у Бањој Луци Трећу пословну конференцију "DDays", која је ове године посвећена сектору банкарства и тржишту некретнина.

Министар Шулић је овом приликом истакао да је економска криза у великој мјери утицала на банкарски сектор, али да су одлуке Владе Републике Српске, предсједника Републике Милорада Додика и формирање Инвестиционо-развојне банке Српске одржали стабилност банкарског тржишта Српске.

Он је указао и на проактивну улогу Инвестиционо-развојне банке с вршиоцем дужности директора Драженом Врховцем и Владом Републике Српске, те додао да је сигуран да су они партнери свим комерцијалним банкама на подручју Српске да лакше преброде ова тешка времена и за банкарски систем.

Шулић је напоменуо и да је важно да банкарски сектор и тржиште некретнина буду додатно уређени кроз законска рјешења и да Влада Републике Српске и Министарство трговине и туризма желе да буду  партнери пословној заједници и да помире оно што пословна заједница са једне стране очекује и жели, али и оно што су потребе грађана Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.