Sign In

Хуртић: Формирати заједничко удружење јавних кухиња у Српској

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Севлид Хуртић разговарао је данас у Бањој Луци са представницима организација које путем јавних кухиња пружају помоћ најугроженијим грађанима Републике Српске.


Тема састанка било је функционисање ових организација. 

Подсјећамо, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је на сједници одржаној 27. децембра Информацију о реализацији и расподјели средстава за помоћ јавним кухињама, те одобрио финансијску помоћ, у укупном износу од 150.000,00 КМ, организацијама које путем јавних кухиња пружају помоћ најугроженијим грађанима Републике Српске.

Влада Републике Српске је током 2022. године у три наврата финансијски помагала рад ових организација, а у те намјене усмјерено је укупно 660.000 КМ.

Министар трговине и туризма Републике Српске Селвид Хуртић предложио је, такође, да пружаоци услуга јавних кухиња у Српској формирају заједничко удружење да би лакше наступали према властима у Српској и на ниову БиХ, као и према донаторима како би обезбиједили неопходна средства за рад.

Поред тога, Хуртић је предложио да ове организације покушају да са својим корисницима направе неке мини фирме, које би, како је навео примјер, могле да се баве уређењем дворишта и тако остварују одређене приходе.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.