Sign In

Виа Динарика: Одржана волонтерска акција чишћења и уређења стаза на Влашићу

Објављено:

Волонтерска акција чишћења и уређења стаза на планини Влашић одржана је данас, 03.10.2020. године, у оквиру Виа Динарика пројекта.

Волонтерска акција на планини Влашић је једна у низу које се организују кроз пројекат Виа Динарика, чији је циљ очување животне средине и промоција туризма, као и омогућавање што већем броју људи да уживају у сигурном и потпуном доживљају природе.

У ту сврху, три планинарска удружења из цијеле БиХ били су домаћини ове акције којој су, уз представнике донатора (УСАИД  уи УНДП), присуствовали и представници власти, удружења, али и бројни грађани волонтери.

Активности уређења домова и одржавања и обиљежавања стаза реализоване су на планинарској рути између два планинарска дома, којима управљају два планинарска друштва из Травника –„Пакларске стијене" и „Влашић", уз помоћ партнерског планинарског друштва „Виленска врела" из Кнежева.

Као представник Министарства трговине и туризма Републике Српске волонтерској акцији присуствовала је Јелена Гавриловић, која је овом приликом изјавила да ресорно надлежно министарство Републике Српске настоји подржати напоре пројекта Виа Динарика на проширивању економиских могућности за заједнице на рути стазе Виа Динарике и доприноса који овај пројекат има на одрживи развој.

Виа Динарика је планинарска стаза с три главне стазе (бијела, зелена и плава) која се протеже дуж западног Балкана. Њен циљ је повезати земље и заједнице динарских Алпа стварањем јединствене и разнолике туристичке понуде.

Виа Динарика унапређује прилике за привредни развој кроз подстицање одрживог развоја туризма у природи и подиже свијест о доброј пословној пракси и заштити животне средине и развија туристичку понуду темељену на јединственим природним љепотама, традиционалним производима и културно-историјској баштини.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.