Sign In

Шулић честитао 21. фебруара - Свјетског дана туристичких водича

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић упутио је данас честитку поводом 21. фебруара - Свјетског дана туристичких водича.

"Туристички водичи једна су од најзначајнијих карика у ланцу туризма, јер су они ти који доносе причу и додају боје у слику коју гости стварају приликом посјете некој локацији. Туристички водич има моћ да заинтересује госта детаљима, пробуди емоцију и учини посјету посебном и јединственом," рекао је Шулић.

Он је нагласио да су туристички водичи својеврсни амбасадори дестинације и да је због тога јако важно посветити посебну пажњу њиховој едукацији, али и статусу који имају у склопу туристичке привреде.

"Управо због тога радимо на изради новог правилника којим ћемо унаприједити овај сегмент туризма и јачати статус ових лица, посебно у области заштите јер само лица која имају лиценцу издату од нашег министарства могу да воде групе. Такође, у наредном периоду интензивираћемо и сарадњу са Удружењем туристичких водича Републике Српске, које у претходном периоду није било активно, али планирамо да кроз сарадњу дамо додатну мотивацију за рад свима онима који су одабрали овај позив," рекао је министар Шулић.

Он је најавио да је планирано да током наредног мјесеца буде организован састанак са члановима Удружења туристичких водича, у склопу којег ће бити уручене и плакете почасних водича појединцима заслужним за развој и промоцију овог значајног сегмента туризма.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.