Sign In

Обиљежен 15. март - Међународни дан заштите потрошача

Објављено:

​Министарство трговине и туризма Републике Српске организовало је данас поводом 15. марта - Међународног дана права потрошача дијељене информативних летака, као симбол тога да је један од основних задатака заштите потрошача управо то да потрошачи буду упознати са својим правима и начинима како их могу остварити и заштити.

Савремено тржиште, поред тога што пружа потрошачима широку понуду производа и услуга, подразумијева висок и јединствен ниво заштите права потрошача, односно стварање институционалне структуре која представља основ за провођење ефикасне политике заштите потрошача, надзора над тржиштем, као и ефикасних инструмената за рјешавање потрошачких спорова.

Министарство трговине и туризма Републике Српске континуирано проводи низ мјера и активности на јачању заштите права и интереса потрошача у Републици Српској, а посебан акценат стављен je на значај сарадње са удружењима за заштиту потрошача и што бољи приступ грађанима као потрошачима у смислу информисања и едукације о њиховим правима, начину остваривања потрошачких права, као и о обавезама трговаца.

У Републици Српској тренутно дјелује десет удружења за заштиту потрошача, а активности ових удружења финансијски су подржане од стране Министарства трговине и туризма.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.