Sign In

На Јахорини одржана конференција „Информисање потрошача о безбједности прехрамбених производа"

Објављено:

Министарство трговине и туризма Републике Српске организовало је у четвртак и петак, 03. и 04. новембра 2022. године, на Јахорини дводневну Конференцију „Информисање потрошача о безбједности прехрамбених производа".

Конференцију, која је окупила представнике свих релевантних институција из ове области, отворила је помоћник министра за ресор трговине Душанка Тегелтија, која је у уводном обраћању истакла значај информисања потрошача о несигурним прехрамбеним производима, посебно са аспекта заштите здравља потрошача, као и улогу активности удружења за заштиту потрошача и других институција у овој области.

Главни Републички инспектор за храну Слободан Цвијановић и замјеник директора Агенције за безбједност хране БиХ Слободан Дојчиновић презентвовали су присутнима рад и задатке Инспектората Републике Српске и Агенције за безбједност хране БиХ са аспекта информисаности  потрошача о безбједности и надзора над тржиштем прехрамбених производа.

Учесници Конференције су се кроз дискусију упознали са законодавним оквиром и системом за надзор над тржиштем о безбједности прехрамбених производа, размијенили искуства и добре праксе, те размотрили могућности унапређења институционалне сарадње са удружењима за заштиту потрошача.

Kонференцији су присуствовали представници удружења за заштиту потрошача из Републике Српске, Инспектората Републике Српске, Агенције за безбједност хране БиХ, Агенције за надзор над тржиштем БиХ, Конкуренцијског савјета БиХ и Министарства трговине и туризма Републике Српске.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.