Sign In

Одржан састанак са пружаоцима туристичких услуга рафтинга у Републици Српској

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић одржао је данас у Бањој Луци састанак са пружаоцима туристичких услуга рафтинга у Републици Српској.

Тема састанка било је унапређење рафтинга, посебно са аспекта борбе против сиве зоне у овој области туризма, али и безбједности туриста који користе услуге рафтинга у нашој земљи.

„Рафтинг је спортска, рекреативна и туристичка активност, која учесницима омогућава упознавање са природом и културом дестинације у којој се налазе, те је веома важан за развој туризма. Рафтинг понуда на нашим ријекама Тари и Врбасу сваке године привлачи све већи број домаћих и страних туриста, а предстојеће Свјетско првенство у рафтингу које ћe се одржати на ријеци Врбас, нас такође обавезује да спремено дочекамо љетну туристичку сезону. Како бисмо наставили са унапређењем рафтинга, потребно је да се координишу активности између надлежног министарства, надлежних инспекција, пружалаца туристичких услуга рафтинга и Пореске управе,“ истакао је током састанка министар Денис Шулић.

Састанку су присуствовали и помоћник министра за ресор туризма и угоститељства Предраг Тешић, те представници Републичке управе за инспекцијске послове, Пореске управе Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске, Туристичке организације Републике Српске и локалних туристичких организација Бањалуке и Фоче.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.