Sign In

Почео семинар и полагање за туристичке водиче у Републици Српској

Објављено:

Стручни семинар према Програму полагања испита за стицање звања туристичког водича за Републику Српску започео је јуче, 19. октобра 2022. године, у Бањој Луци.

Предраг Тешић, помоћник министра за ресор туризма и угоститељства, обратио се присутнима на самом почетку стручног семинара упознавши их кратко са програмом рада и предвиђеним планом активности, те је свим кандидатима пожелио успјешан рад уз жеље да успјешно окончају обуку и стекну лиценце туристичког водича.

На овогодишњи Јавни позив за туристичке водиче пријавила су се 42 кандидата, који ће након едукација приступити полагању стручног испита за стицање лиценце туристичког водича.

У склопу едукације, пријављени кандидати проћи ће обуку из области уставног уређења и туристичког законодавства у Српској, законском оквиру заштите потрошача, историјским, географским и културним знаметиностима и чињеницама о Републици Српској, те значају и организацији водичких служби у туризму, а у склопу обуке биће огранизована практична настава за све полазнике.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.