Sign In

Економски факултет у Палама добио Тедквал сертификат

Објављено:

На Економском факултету Пале у понедјељак, 24. октобра 2022. године, одржана је свечаност поводом добијања Тедквал /TedQual/ сертификата за програм "Туризам и хотелијерство", који је додијелила Академија Свјетске туристичке организације УН, а који представља златни стандард у туристичком образовању.

Помоћник министра за туризам и угоститељство Републике Српске Предраг Тешић рекао је новинарима да ресорно министарство даје подршку Економском факултету, те да Влада Републике Српске улаже огромне инвестиције у сектор туризма на Палама и Јахорини.

Тешић је истакао да је Влада Републике Српске финансијски подржала Економски факултет Пале у напорима да добије овај међународни цертификат, додајући да очекује да ће студенти који буду завршавали овај факултет у будућности моћи не само да управљају туристичким сектором у Републици Српској, него и у свијету.

Он је нагласио да је циљ свих носилаца власти у Српској да студенти остају овдје и да раде у нашем туризму, али и да очекује да студенти из цијелог свијета почну препознавати наше факултете и  долазити да се школују код нас.

Универзитет у Источном Сарајеву стекао је овај сертификат уз техничку подршку УСАИД-овог Пројекта развоја одрживог туризма БиХ како би се унаприједио студијски програм и амбијент у којем се он изводи, унапређујући сарадњу са привредом и јачањем улоге студената.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.