Sign In

Организовано полагање испита за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске

Објављено:

Министарство трговине и туризма Републике Српске покренуло је током 2022. године поступак за полагање испита за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске.

Поступак је покренут расписивањем Јавног позива свим заинтересованим кандидатима, који је објављен у Дневном листу „Глас Српске", издање за 16. и 17.07.2022. године, а пријаву за полагање испита доставило је укупно 43 кандидата, који су испунили услове за полагање испита према члану 43. Закона о туризму („Службени гласник Републике Српске", број: 45/17) и Правилнику о програму и начину полагања стручног испита за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", број: 26/18).

Испит је организован у два испитна рока у Бањој Луци и то 15/16. децембра 2022. године и 24. јануара 2023. године, а у наведеном циклусу 17 кандидата положило је испит чиме су стекли услове за издавање увјерења Министарства трговине и туризма Републике Српске и звање "туристички водич за подручје Републике Српске".

Табеларни приказ кандидата који су положили испит за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске доступан је у прилогу странице, као и у секцији „Евиденција лица која су положила испит за туристичког водича за подручје Републике Српске".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.