Sign In

Шулић: Заштити права потрошача и спријечити нереална поскупљења

Објављено:

​Циљ Министарства трговине и туризма  и Владе Републике Српске јесте да кроз кампање "Друштвено одговорно", "Нула одсто маржи" и "Наше је боље", те остале активности које су у припреми заштити права потрошача и спријечи нереална поскупљења основних животних намирница, изјавио је министар Денис Шулић поводом Свјетског дана права потрошача - 15. марта.

Шулић је рекао да Министарство трговине и туризма наставља са свим активностима које траба да регулишу односе на тржишту, подсјећајући да је цијена основног хљеба од 600 грама од брашна тип 500 ограничена на максималних 1,90 КМ, те да је у припреми нова уредба којом ће бити ограничене марже на основне животне намирнице.

Он је истакао да ће наставити и са активностима едукације грађана о њиховим правима која су дефинисана Законом о заштити потрошача Републике Српске.

- Драго нам је да су грађани све више свјеснији и знају која су њихова права као потрошача, односно купаца, што је видљиво по њиховим жалбама и позивима према надлежним контролним и инспекцијским органимa - закључио је Шулић.

Он је додао да Инспекторат Републике Српске и трежишна инспекција континуирано врше контроле трговинских објеката и дистрибутера нафте и нафтних деривата, те да је циљ свих појачаних контрола да се насавјесним трговцима онемогући да зарађују екстра профит на грађанима Републике Српске.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.