Sign In

Шулић: Што јефтинији домаћи хљеб

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да је упоређивањем цијена 36 основних животних намирница утврђено да су производи широке потрошње знатно јефтинији у Српској у односу на те земље, те истакао да ће бити обезбијеђена што јефтинија цијена хљеба за грађане Српске.

Шулић је навео да ће Министарство у сарадњи са предсједником Владе Српске дорадити постојеће уредбе у области основних животних намирница, нафте и нафтних деривата, а посебно у области пекарских производа.

- Наш превасходни циљ јесте да обезбиједимо основни хљеб, народни или домаћи хљеб, што јефтинији за грађане Републике Српске и да испоштујемо уредбу коју имамо када је ријеч о маржи на основне животне намирнице – истакао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да је Министарство са Инспекторатом Српске у прошлој години урадило 5.826 контрола у области трговине и туризма.

- Изречено је отприлике 2,1 милион КМ казни у 2023. години. Имали смо 1.856 неуредних контрола – навео је Шулић.

Шулић је рекао да је новим Законом о угоститељству Републике Српске предвиђена категоризација угоститељских објеката и да су угоститељи дужни да се у вези с тим обрате локалној заједници.

Он је додао да је Законом предвиђен и Правилник о изгледу и садржају стандардних плоча за означавање категорије угоститељског објекта.

– Жеља нам је да ову додатну област туристичке понуде у Републици Српској, поготово овај дио сеоских домаћинстава, додатно унаприједимо и уредимо – рекао је Шулић.

Он је навео да ће у марту са власницима рафтинг кампова разговарати о новом правилнику о рафтерима.

Шулић је подсјетио да је Влада Српске донијела одлуку да се у наредним данима посредством Црвеног крста додијели 500 тона брашна социјално угроженим породицама.

– Након што подијелимо 500 тона брашна путем Црвеног крста у наредних неколико дана, најкасније двије до три седмице, подијелићемо и јавним кухињама које послују на подручју Републике Српске 30 тона брашна, што је отприлике довољно за шестомјесечне потребе тих јавних кухиња – рекао је Шулић.

Он је додао да ће одлуком Владе бити подијељено и 1.500 социјалних пакета социјално угроженим породицама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.