Sign In

Гашић: Влада Српске помаже привредним субјектима

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић истакла је гостујући у Јутарњем програму Радио Телевизије Републике Српске да је пандемија вируса корона у угрозила туризам и угоститељство не само у Републици Српској, већ на глобалном нивоу, те да се са изазовима у превазилажењу њених посљедица на привреду суочавају готово све земље.

Она је додала да се Влада Републике Српске од самог почетка пандемије трудила да разумије овај сектор и помогне свим привредним субјектима низом мјера подршке, додајући да ће тако бити и у наредном периоду.

Гашићева је навела да ће Влада Републике Српске сносити трошкове пореза и доприноса за привредне субјекте којима је посљедњим одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације забрањен рад на период краћи од мјесец дана, а за оне привредне субјекте којима ће рад бити онемогућен мјесец дана, биће исплаћена и минимална плата.

Министар Сузана Гашић истакла је и да је кроз пројекат туристичких ваучера грађанима Републике Српске од 15. јуна 2020. године до данас издато више од 34.800 ваучера, те подсјетила да пројекат траје до 30. јуна 2021. године.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.