Sign In

Донација робе преко Црвеног крста Републике Српске

Објављено:

„Црвени крст Републике Српске биће мјесто коме ће се обраћати сви који намјеравају упутити донацију у роби Републици Српској за вријеме епидемије вируса корона“, рекла је министар трговине и туризма Сузана Гашић, након 16. сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације која је одржана данас у Бањалуци.

Гашићева је навела да је Републички штаб за ванредне ситуације донио закључак о поступању донираном робом Републици Српској за вријеме епидемије вируса корона, на начин да је прописана процедура како ће се третирати донације које буду пристизале, као и то да се прати сва донирана роба и њена дистрибуција до крајњих корисника.

„Циљ је да се направи најбољи могући приједлог на који начин поступати са донацијама и шта су приоритети када је ријеч о њиховој подјели. Министарство прати потребе на терену и територији Републике Српске путем Одјељења за интервентне набавке. И на основу тога биће процјењиване потребе у сарадњи са Црвеним крстом који прати потребе својих корисника“, рекла је Гашићева. Она је навела да ће из донација бити изузета медицинска средства и лијекови, јер је процедуру око донације ове врсте робе већ дефинисало Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.