Sign In

Министар Сузана Гашић на Међународном форуму о туризму у португалском граду Евори

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић учествовала је данас, у склопу Међународне конференције о туризму која се одржава у Евори, у Португалу, на конференцији за медије посвећеној теми одрживог развоја туризма у Републици Српској и БиХ.

Током излагања министар Сузана Гашић истакла је да Република Српска располаже значајним природним потенцијалима у области планинског, бањског и авантуристичког туризма, али и културно-историјског и вјерског туризма, те да су значајни потенцијали препознати и развијени у области туризма у градовима и руралним подручјима.

Она је додала да ће Министарство трговине и туризма у наредном периоду посебну пажњу посветити развоју адреналинског и руралног туризма, али и анализи потенцијалних тржишта, како би припремили маркетиншке кампање и на најбољи начин промовисали туристичке производе и потенцијале Републике Српске.

Гашићева је истакла да je туризам у Републици Српској растућа привредна грана и да је у годинама прије пандемије вируса корона забиљежен раст у броју долазака и ноћења у просјеку за око 10 % на годишњем нивоу, али да на међународном тржишту Република Српска представља нову и неистражену дестинацију, те да ову конференцију посматра као могућност да понуду Републике Српске представи на међународном туристичком тржишту.

Она је додала да Влада Републике Српске спроводи низ активности које доприносе расту и развоју туризма у Српској, те да ће током сутрашњег панела бити више ријечи о инвестиционим могућностима и пословном амбијенту у Републици Српској.

Међународна конференција "Евора форум – Свијет за путовања", прва је  међународна конференција посвећена питању одрживости у туризму. Форум се одржава 16. и 17. септембра у португалском граду Евора, а учесници конференције ће имати прилику подијелити кључна постигнућа и изазове како би заједнички дефинисали циљеве чија ће имплементација убрзати непредак туристичког сектора. 

Учесници конференције су министри и државни секретари туризма Француске, Шпаније, Саудијске Арабије, Јамајке, Јордана и других земаља, те представници приватног сектора и међународних организација, као и представници медија из више од 60 медијских кућа, међу којима су: Би-Би-Си, Ал Џазира, Травел Викли,  Дојче Веле, Јуро Њуз и други.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.