Sign In

На снази нова Уредба о контроли цијена

Објављено:

Министар трговине и туризма Сузана Гашић рекла је данас у Бањалуци да је намјера Владе Републике Српске да се задржи стабилност у снабдијевању, као и снабдјевеност тржишта свим основним животним намирницама у Републици Српској.

„Влада Републике Српске донијела је Уредбу о прописивању мјере непосредне контроле цијена на подручју Републике Српске, којом је прописала ограничење марже за сву робу и производе наведене у Уредби. Трговци који тргују са овим поизводима формираће цијене имајући у виду проценат марже коју су имали на дан 5. марта ове године. Сви трговци који прекрше ову Уредбу биће новчано кажњени у износима од 5.000 КМ до 10.000 КМ“, навела је Гашићева.

Она је подсјетила да је ријеч о Уредби која мијења претходну, донесену 18. марта, а којом су биле ограничене цијене одређених производа и робе на тржишту. Према њеним ријечима, стекли су се услови да се постојећа Уредба измијени на начин да се од данас за робу и производе који су наведени у Уредби ограничи проценат марже.

Гашићева је истакла и да Влада улаже све напоре да помогне дјелатностима чији је рад угрожен због кризе узроковане вирусом корона. „Мјере које је Влада већ донијела односе се на све области које су погођене, међу којима су и угоститељство и туризам, које су специфичне и највише погођене“, рекла је Гашићева. Она је нагласила и да послодавци који буду отпустили раднике запослене на неодређено вријеме не могу да очекују помоћ од републичких органа.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.