Sign In

У Приједору обиљежен Свјетски дан туризма

Објављено:

 „Избором теме „Туризам и радна мјеста: боља будућност за све“ жели се указати на значај туризма као привредне гране, као и на туристички потенцијал који имамо у Републици Српској“, изјавила је министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић, на обиљежавању Свјетског дана туризма, које је одржано у Приједору.

 

„Јачањем туризма јачамо економију, а Република Српска има огроман потенцијал и много садржаја на којима морамо заједно радити. Желимо дати значај туризму у смислу веће запослености у Републици Српској, што нам је веома значајно. Видимо ту велике потенцијале и надамо се да ћемо успјети да остваримо добре резултате“, рекла је Гашићева.

 

Гашићева је навела да је Координационо тијело Туристичке организације Републике Српске одлучило да се овај датум сваке године обиљежава у другој локалној заједници, те да се први пут на такав начин обиљежава управо у Приједору.

 

Обиљежавању Свјетског  дана туризма присуствовао је и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, који је истакао да приједорска регија има велики туристички потенцијал.


Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић рекла је да је Свјетска туристичка организација објавила податке да је у туризму запослено 319 милиона људи или 10% свих запослених. Она је нагласила да је значај обиљежавања 27. септембра у подизању свијести не само о потреби и могућностима запошљавања у туризму, него и о подизању зарада запослених у овом сектору.

 

Директор Туристичке организације града Приједора Амира Ганић рекла је да је Министарство трговине и туризма Републике Српске дало сагласност на Приручник за туристичке водиче регије Приједор, који је ова организација израдила поводом Свјетског  дана туризма.

 

Обиљежавање Свјетског дана туризма у Приједору окупило је око 140 званица из туристичког сектора Републике Српске, које су имале прилику да учествују у туристичким обиласцима града и Националног парка „Козара“, након којих су услиједиле презентације о темама везаним за област запошљавања у туризму и туристичким потенцијалима у Републици Српској.

 

Обиљежавање 27. септембра организовали су Министарство трговине и туризма, Туристичка организација Републике Српске, Туристичка организација града Приједора и Град Приједор.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.