Sign In

Разговарано о утицају епидемије изазване вирусом корона на сектор туризма и угоститељства

Објављено:

Министар трговине и туризма Сузана Гашић присуствовала је данас састанку путем видео линка који је организовао министар за спољну трговину и економске односе БиХ Сташа Кошарац, а којем су присуствовали и министар за туризам и заштиту околиша ФБиХ Едита Ђапо, те представници ОЦ „Јахорина“, ЈП „ЗОИ 84“, Туристичке организације Републике Српске, Туристичке организације града Требиње и туристичких заједница Кантона Сарајево и ХНК.

 

На састанку је разговарано о тренутној ситуацији у сектору туризма и угоститељства усљед ширења епидемије вируса корона на подручју Републике Српске и БиХ.

 

Разговарано је о даљој координацији надлежних институција и организација с циљем заједничког рада на смањењу негативних утицаја ширења епидемије вируса корона на туристички сектор како би се сачувала радна мјеста и рад привредних субјеката у туризму и угоститељству.

 

Истакнуто је да су туризам и угоститељство међу привредним гранама које ће највише претрпјети штете због новонастале ситуације, јер се и према пројекцијама Свјетске туристичке организације наводе губици у туризму од 300 милијарди долара у овој години на свјетском нивоу.

 

Потврђено је да је у Републици Српској већ покренут пројекат Туристичке организације Републике Српске који има за циљ да грађанима приближи значај остваривања туристичких путовања у својој земљи, те да ће о овоме бити више ријечи у наредном периоду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.