Sign In

Реаговање

Објављено:

Поводом нетачних навода објављених у тексту под насловом „Батагон стоји иза донације брашна Српској“, објављеном на порталу „Капитал“, 02.04.2020. године, у којем се наводи да ће „Компанија 'Фиделинка Батагон' донирати Републици Српској и српским општинама у Федерацији БиХ 75 тона брашна које је Влада Републике Српске тражила као интервентну помоћ“, а ради истинитог информисања јавност, саопштавамо сљедеће:

 

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације од 01.04.2020. године, Министарство трговине и туризма задужено је да изврши набавку 75 тона за становништво у сљедећим општинама: Дрвару (16 тона), Петровцу (16 тона), Грахову (8 тона), Гламочу (10 тона), Чајничу (15 тона), Крупи на Уни (4 тоне), Језеру (3 тоне), Купресу (1 тона), Дринићу (1 тона), Источном Мостару (0,75 тона) и Источном Дрвару (0,25 тона).

 

Дакле, ријеч је о набавци која је извршена средствима из буџета Владе Републике Српске и није у питању донација, како је наведено у поменутом тексту.

 

Напомињемо и да ће расподјела набављеног брашна за потребе снабдјевености становништва у поменутим општинама бити извршена данас посредством начелника општина и општинских штабова Цивилне заштите.

 

Молимо медије да се у будућим објавама руководе истинитим и провјереним информацијама како би јавност у Републици Српској била тачно информисана и како би се спријечило ширење дезинформација.

 

Министарство трговине и туризма и Влада Републике Српске захваљују се сваком предузећу, привреднику и појединцу које је донирало било какву врсту намирница или других средстава, имајући у виду ситуацију у којој се налазимо, те исказали спремност да, у складу са својим могућностима, пруже подршку институцијама и грађанима Републике Српске у овим тешким временима када се боримо да сачувамо животе грађана и спријечимо ширење вируса корона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.