Sign In

Састанак са представницима трговачких ланаца из Републике Српске

Објављено:

​Министар трговине и туризма Денис Шулић, са сарадницима, одржао је данас у Бањалуци састанак са представницима трговачких ланаца из Републике Српске, Уније удружења послодаваца Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске и Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске, са којима је разговарао о актуелној ситуацији у области трговине и кретању цијена производа у малопродајним објектима.

На састанку је истакнуто да су инфлаторна кретања и даље изражена када је ријеч о цијенама производа у Републици Српској, те је разговарано о могућим будућим активностима које би се проводиле уз примјену постојећих уредби којима су ограничене марже на основне животне намирнице и течна нафтна горива.

Тема састанка било је и друштвено одговорно пословање трговачких ланаца у Републици Српској, као један од модалитета за ублажавање инфлаторних кретања. Министар Шулић је изнио приједлог о могућностима провођења кампање у чијем средишту би било друштвено одговорно пословање у смислу пласирања појединих производа по нижим цијенама у малопродајним објектима у Републици Српској.

Било је ријечи и о промоцији домаћих производа у смислу потребе за већом заступљеношћу производа из Републике Српске на полицама у маркетима.

Разговарано је и о актуелној проблематици у погледу радног времена трговинских објеката, у смислу потребе бољег дефинисања рада током државних и вјерских празника, као и рада недјељом.

Учесници састанка изразили су заинтересованост за учешће у заједничким активностима које ће имати за циљ ублажавање инфлаторних кретања, али и унапређење рада трговинских објеката, те је истакнуто да ће се о свему више разговарати у наредном периоду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.