Sign In

Шулић: Важно разговарати о додатним могућностима промоције домаћих производа

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић присуствовао је панел дискусији на тему „Актуелни изазови тржишта воћа са циљем унапређења сарадње домаћих произвођача воћа са супермаркетима", која је у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Удружења воћара Републике Српске одржана у Бањалуци.

Шулић је том приликом рекао да је важно разговарати о додатним могућностима промоције домаћих производа, те подсјетио да ресорно министарство годинама спроводи неколико акција које се односе на домаћу производњу.

"Једини недостатак домаћих, у односу на стране производе, није квалитет, нити квантитет, ни доступност, него маркетинг, јер страни произвођачи имају јачи маркетинг. Наши домаћи производи су далеко бољи", истакао је Шулић.

Он је изразио наду да ће успјети да повећају заинтересованост грађана у Српској да купују домаће производе, те поручио да ће Министарство помоћи са активностима усмјереним на лакше брендирање и презентацију производа.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.