Sign In

​Влада Републике Српске усвојила Информацију о реализацији Акционог плана у 2021. години за имплементацију Стратегије развоја трговине Републике Српске до 2022. године

Објављено:

​Влада Републике Српске усвојила је на данашњој сједници Информацију о  реализацији Акционог плана у 2021. години за имплементацију Стратегије развоја трговине Републике Српске до 2022. године.

Акциони план представља пратећи дио Стратегије развоја трговине Републике Српске до 2022. године и њиме се дефинишу мјере и активности, институције које су носиоци активности и које су одговорне  за спровођење тих мјера и активности,  као и рокови у којима треба да се проведу наведене мјере/активности, а све у циљу имплементације Стратегије развоја трговине Републике Српске до 2022. године.

Стратегија развоја трговине Републике Српске до 2022. године предвиђа имплементацију стратешких циљева: стварање ефикасног институционалног и законодавног оквира за развој трговине Републике Српске, унапређење и стимулисање конкурентности домаћих привредних друштава и њихових производа, равномјеран регионални развој трговине и заступљеност трговинске мреже и унапређење заштите потрошача.

У склопу дефинисаних стратешких циљева у 2021. години донесен је Закон о измјенама Закона о заштити потрошача, којим је додатно уређена област заштите потрошача и унапријеђене могућности и механизми остваривања потрошачких права.

Такође, донесени су правилници по основу Закона о промету непокретности, којим су ближе уређени услови и начин обављања дјелатности посредовања у промету непокретности, како би се спријечила нелојална конкуренција и обављање ове дјелатности у подручју сиве економије.

Настављене су и активности везане за политику брендирања и јачања свијести о значају развоја бренда, те унапређењу положаја удружења за заштиту потрошача и њихове улоге и мјеста у систему остваривања потрошачких права.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.