Sign In

У Бањој Луци одржане јавне консултације за израду Стратегије развоја трговине Републике Српске за период 2022-2028. година

Објављено:

Министарство трговине и туризма Републике Српске организовало је данас, 29.08.2022. године, у Бањoj Луци јавне консултације за израду Стратегије развоја трговине Републике Српске за период 2022-2028. година.

Јавним консултацијама присуствовали су привредници, представници институција и организација цивилног друштва бањолучке регије.

Јавне консултације отворила је помоћник министра за ресор трговине Душанка Тегелтија, која је присутнима представила основне принципе на којима ће бити базиран овај документ, те циљем одржавања јавних консултација у његовом доношењу.

Тегелтија је истакла да је циљ оваквог приступа креирање квалитетног, објективног и спроводивог стратешког документа, који ће у наредном седмогодишњем периоду дефинисати политике, мјере и активности рада Министарства трговине и туризма Републике Српске, али и обезбиједити темеље за ефикаснију сарадњу свих партнера у сектору трговине.

Јавне консултације одржане су у периоду од 22. до 29. августа 2022. године у Бијељини, Јахорини, Требињу и Бањој Луци, а окупиле су више од 150 представника пословне и академске заједнице, везаних институција и цивилног сектора.

Приједлози и закључци који су дефинисани током консултација биће размотрени и интегрисани у коначан текст приједлога овог стратешког документа, а све у циљу континуираног развоја овог сектора као значајног фактора раста бруто домаћег производа Републике Српске.

Министарство трговине и туризма Републике Српске организовало је јавне консултације за израду Стратегије развоја трговине Републике Српске за период 2022-2028. година уз техничку подршку пројекта „Јачање капацитета владиних институција за укључивање цивилног друштва у доношење одлука у БиХ" финансираног од Европске уније.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.