Sign In

Шулић: Куповати домаће производе и радити на још бољем брендирању

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић отворио је данас у Требињу Конференцију о брендирању домаћих производа "Наше је боље".

Шулић је овом приликом позвао је грађане да купују домаће јер је боље од увозног, те навео да ће ресорно министарство наставити да са домаћим произвођачима ради на још бољем брендирању домаћих производа и да су већ иницирали измјену правилника, посебно из области туризма, који би то омогућили.

Министар Шулић је додао да ће свако ко жели да аплицира за средства Министарства, а бави се угоститељством или хотелијерством, морати на свом менију имати домаћи или производ из тог града и региона.

Он је додао да је, према подацима којима располажу, домаћи производ бољи и квалитетнији по свим карактеристикама него увозни, који обично има добар маркетинг, па их презентује као да су они бољи.

Он је најавио да ће Министарство трговине и туризма Републике Српске наставити да свим грађанима презентује значај куповине домаћих производа, и посредством видео-спотова, и друштвених мрежа, те ће у сарадњи са Министарством просвјете и културе Српске од сљедеће школске године радити и на едукацији ученика о томе.

Шулић је изразио задовољство што из Требиња, познатог туристичког града који подржава домаће произвођаче, крећу са регионалним конференцијама за ову годину у оквиру кампање "Наше је боље".

Он је навео да су се на конференцији у Требињу окупила 22 произвођача, који су добро брендирани и своје производе пласирају кроз "Херцеговачку кућу", али и остале трговинске објекте и са којима ће разговарати да би њихова добра пракса могла бити пренесена и осталим произвођачима у Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.