Sign In

Министар Сузана Гашић посјетила Универзитет у Бањој Луци

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић посјетила је данас, 05.10.2020. године, Универзитет у Бањој Луци и том приликом се састала са ректором овог универзитета др Радославом Гајанином.


Министар Сузана Гашић истакла је приликом посјете да ресорно министарство и бањолучки Универзитет годинама уназад његују јако добру сарадњу и да ће таква пракса бити настављена и у будућности.

Гашићева је навела да се тренурно ради на изради стратегије развоја туризма и да бањолучки Универзитет са својим професорима и стручњацима има компетенције које је неопходно искористити за унапређење ове области.

Она је навела да сваки ресор у Влади Републике Српске може да има јако много користи од бањалучког Универзитета и да је то потенцијал који свакако треба искористити приликом креирања стратешких докумената и развоја и унапређења тренутне ситуације.

Ректор Гајанин је рекао да је Универзитет у Бањој Луци активно сарађивао са Министарством трговине и туризма у реализацији пројеката, нарочито у области трансфера знања у области туризма, те навео да ће Унивезитет и у будућности бити на располагању Влади Српске у било ком погледу, те да су у случају било каквих изазова пред Министарством трговине и туризма спремни да помогну њиховом превазилажењу.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.