Sign In

Обиљежен Свјетски дан туризма: Српска биљежи 60% више посјета у првих седам мјесеци 2021. године

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић истакла је, поводом обиљежавања 27. септембра - Свјетског дана туризма, да је ова област једна од привредних грана на које је пандемија вируса корона имала веома негативан утицај, те напоменула да Република Српска треба да искористи потенцијал који има у природним богатствима, јер су управо то дестинације које су тражене на свјетском нивоу.

Она је навела је да је за седам мјесеци ове године у Српској забиљежено 60 одсто више посјета туриста него лани и да то указује да ће Српска пронаћи начин да превазиђе и санира посљедице изазване пандемијом вируса корона.

Према њеним ријечима, у ванредним околностима изазваним пандемијом вируса корона, када се у границе биле затворене, до изражаја су дошле одређене микролокације, те привукле велики број туриста, као што су сеоска домаћинства, национални паркови, бање и планине.

Министар Сузана Гашић навела је да наше планине, ријеке, шуме и друге природне љепоте представљају оно чиме треба да се издвојимо из понуде свјетских дестинација и Републику Српску представимо у најбољем могућем свјетлу, те додала да је план да се у наредном периоду ради на увезивању система за евидентирање броја посјета и ноћења туриста да би се знао прецизан број људи који долазе у Републику Српску и БиХ.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.