Sign In

Одржана радионица са представницима удружења за заштиту потрошача на тему економских услуга

Објављено:

У просторијама Министарства трговине и туризма Републике Српске је данас, 23.09.2021. године, одржана радионица „Комуналне дјелатности од посебног јавног интереса – комунална накнада".

Радионица чији је циљ упознавање јавности са законодавним оквиром у Републици Српској, када су у питању комуналне дјелатности од посебног јавног интереса, са посебним освртом на комуналну накнаду са циљем унапређења заштите права потрошача, корисника комуналних услуга, организована је за представнике удружења за заштиту потрошача.

Уводну ријеч и кратак осврт о проблемима с којима се сусрећу потрошачи у Републици Српској, са посебним акцентом на проблематику комуналних дјелатности од јавног интереса и комуналне накнаде, дала је помоћник министра за трговину Душанка Тегелтија, истичући посебно значај тога да грађани буду упознати са својим правима и законским механизмима њихове заштите.

У наставку радионице су о искуствима са којима се сусрећу у својим локалним заједницама говорили представници удружења за заштиту потрошача, а радионици су уз представнике Министарства трговине и туризма Републике Српске, присуствовали и представници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.