Sign In

Одржане радионице у Мркоњић Граду, Рибнику и Шипову

Објављено:

Министарство трговине и туризма Републике Српске одржало је током седмице три радионице у Мркоњић Граду, Рибнику и Шипову на тему креирања туристичких итинерера за бањалучко –приједорску регије, у циљу повећање броја посјетилаца, потрошње и дужине боравка.

Радионицама су присуствовали начелници општина, представници локалних институција и пружаоци услуга у туристичком сектору.

Представници туристичког сектора, туристичке агенције, водичи, ресторани, хотели, сеоска газдинства, излетишта, представници културних центара, те други субјекти који могу валоризовати туристичку услугу креирали су у склопу радионица будуће итинерере, односно туристичку понуду својих општина, који ће након комплетирања итинерерa за ову регију бити представљени на сајту туристичких организација и заинтересованих агенција.

Министарство трговине и туризма Републике Српске је на овај начин започело активности  на реализацији стратешког циља 1 - Унапређење туристичког производа дефинисаног Стратегијом развоја туризма Републике Српске за период 2021-2027. година, а наведене активности предвиђене су Акционим планом за реализацију стратегије за 2023. годину.

Стратегијом је предвиђен тродијелни приступ креирања туристичког производа, кроз процес кластеризације. Kреирање програма кроз „Hub and Spokes" модел омогућиће утврђивање географских подручја за туристички развој како би се, у оквиру сваког кластера, наслонили на постојеће карактеристичне и јединствене ресурсе. 

За бањалучко-приједорску регију предвиђено је одржавање 13 радионица, које ће бити реализоване у периоду од 23. јануара до 15. фебруара 2023. године.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.